164 Club of Sweden

056526 4541 110/954-804Jag köpte den för ca 1 månad sen av en kille som hade haft den stående sen förra vintern och inte hade plats för den. Bilen är garagelackad i grön/blåmetallic och ett dåigt underarbete börjar göra sig påminnt. Den har även tonade rutor bak samt att hela bakpartiet är bytt till ett från en -73:a. Synd.
Men detta är ingen bil som kommer fortsätta sina dagar som sunkit raggaråk. Nej nej. Bilen var lackad i mörkgrön från fabriken och så kommer den även att bli i framtiden. Så fort som jag börjar jobba så ska detta ske.
Bilen är utrustad med taklucka och är manuell med överväxel. Lådan börjar bli lite sliten i dreven men kopplingen är det som känns mest. Den är helt slut.
Bilen har en gång i tiden varit trimmad till 120 KW men är original just nu. Men detta ska ändras på. Inom en snar framtid så kommer 3 st Weber 45 förgasare på samt en turbo monteras i januari.
Bilens insida är väl inte den vackraste. Någon ägare har målat innertaket svart (inte fult gjort, ser ut som om det skulle kunna vara original) samt att han klätt dörrsidorna med nåt mörkgrönt tyg. Detta är borttaget nu. Klädseln är brunt skinn orginal och som även sitter i bilen, fast trasigt i sömmarna. Detta ska lämnas in för reparation under våren. Även upptagna högtalarhål i hatthylla samt i dörrsidor där det ska in nya högtalare så man kan lyssna på lite bra musik när man kör.
Bilen har Bilsteindämpare runt om samt sportfjädrar och är givetvis sänkt. Lite väl mycket kanske då det inte på nåt sätt går att sätta dit ett avgassystem som inte släpar i väggupp samt andra krön. Angående avgassystemet så är det byggt av mig och min polare i skolan. Förra systemet var inte så mycket att se på, Skiftade från 2 tum till 2,5 tum och det hela var ihopsatt med 15 st klammor. (nu: 2 tum och 3 klammor). Ljuddämparen skrapade i hela tiden så att den gick det hål på rätt fort. Men som sagt så är det nytt system på nu, gjort av rör från Peugeot och en ljuddämpare från en Seat Corrdoba. Den låter som ett monster och sprutar eld som en drake.
Målet med den här bilen är att få en bil som ser helt original ut men som ska gå som en racerbil. Därför ligger mitt minimummål på 450 hk. Kommer att skaffa ca 240 hk innan nästa sommar.
Ja nu var det väl inte så mycket mer att säga om bilen.
Mvh
Mats // 164 turbokungen

krockad hösten 2006...

2006-11